|
Jesper Noer

Danmarks digitaliserings-minister besøger Silicon Valley

Lovgivning, OpenAI

Regeringens digitaliseringsminister er netop vendt hjem efter et besøgt hos OpenAI, og en række andre techgiganter i USA, og i et interview med Slotsholmen på P1, fortæller hun om de muligheder og farer vi står overfor.

Det er nogle reflekterede holdning fra Marie Bjerre og regeringens side, som ikke kun vil forbyde og begrænse (for så kan vi ikke følge med udviklingen), men som samtidig ser det nødvendigt at stramme og regulere på områder hvor det er vigtigt – i særdeleshed i forhold til vores børn.

I podcasten sætter Marie Bjerre fokus på risikoen for ekkokamre, hvor folk kun ser og høre én side af en historie og hun fortæller også om faren ved at taget alt hvad chatGPT (og lignende services) siger for gode varer. Som eksempel herpå fremhæver hun at chatGPT troede at hun kom fra socialdemokratiet.

Regulering er derfor vigtig, påpeger Marie Bjerre, men:

”Det er jo også vigtigt at vi ikke får sat en for rigid rammen ned omkring kunstig intelligens, så vi faktisk ikke kan udvikle den her i europa. Lige nu buldrer det derud, det så jeg i USA, men det gør det jo altså også i Asien. Og det er også vigtigt at vi understøttet den udvikling, for ellers kommer vi bagud og så kommer vi bare til at efterspørge den teknologi i Asien eller andre steder.”

Podcasten tager også fat på emner som sikkerhed af virksomheders data og bekymringerne ved brug af AI og algoritmer rettet mod børn.

Hør udsendelsen her:
Slotsholmen | Store bogstaver i Silicon Valley | DR LYD

Spændende og lytteværdig udsendelse, og dejligt at se regeringen tager udfordringen seriøst. For i modsætning til klimaforandringer, så er mulighederne, og i særdeleshed udfordringerne, ved kunstig intelligens meget nært forestående.

Hvad er dine tanker – er du optimisten eller pessimisten når det kommer til kunstig intelligens?

Andre indlæg

Den er EKSPERT i jeres virksomhed

Få en Chatbot, bygget på ChatGPT 4, som er trænet på jeres data

Hør om mulighederne (og truslerne) ved AI

Book et foredrag eller en virksomheds-workshop, og bliv klogere på hvordan I kan bruge kunstig intelligens i jeres virksomhed

Vil du have
ugentlige nyhedsopdatering om Kunstig intelligens?
(Nyheder, anmeldelser af AI-værktøjer, tips og unikke tilbud)