...
|
Jesper Noer

Sådan bruger du ChatGPT SIKKERT i din virksomhed

OpenAI
Sikker brug af ChatGPT

Mange virksomheder står netop nu med spørgsmål som disse:

  • Må vores ansatte bruge ChatGPT?
  • Er det sikkert at bruge?
  • Hvordan sikrer vi at indholdet er i overenstemmelse med vores værdier?


Jeg har lavet en liste over 10 konkrete retningslinjer som du og din virksomhed kan følge når i bruger ChatGPT…

…men den ved jeg jo godt at det kun er de færreste som vil få læst, og endnu færre vil få den implementeret.

DERFOR har jeg lavet et super kondenseret sammenkog af retningslinjerne og det lyder sådan her:

1. Datahåndtering:
Brug kun nødvendige oplysninger i ChatGPT, og del aldrig følsomme kundedata eller adgangskoder.

Den alment tilgængelige version af ChatGPT bruger de data du giver den til yderligere træning af openAi’s modeller. Det betyder at information du giver til ChatGPT kan dukke op hos andre brugere. Hvis du bruger plugins så være altid ekstra opmærksom på hvilke informationer du deler. Plugins er tredjeparts programmer, som potentielt kan være skadelige.

2. Ansvarlighed:
Du er ansvarlig for det indhold, ChatGPT genererer. Tjek det genererede indhold jævnligt og vær bevidst om at du har ansvaret for at minimere mængden af fejl og misinformation.

ChatGPT gør at du kan udføre en lang række opgaver hurtigere og bedre, men vær varsom og forstå at ChatGPT lang fra er fejlfri, hvor overbevisende dens svar end kan være være. Du alene er ansvarlig for at det indhold du offentliggør ikke er diskriminerende eller faktuelt forkert, så sørg altid for at fact-tjekke og lad aldrig ChatGPT være din eneste kilde.

3. Løbende læring:
Hold dig opdateret om de seneste trends og etiske overvejelser inden for AI og sæt dig ind i ‘best practices’ for brugen af ChatGPT.

Udviklingen indenfor kunstig intelligens går så stærkt at lovgivningen har svært ved at følge med. Hold dig derfor opdateret om chatGPTs muligheder og trusler, gennem tech-nyheder og kurser. Det klæder dig samtidig på til at få mest muligt ud af at bruge ChatGPT.


Det var som sagt maggi-terningen du fik her, men bruger i disse tre ‘regler’ som rettesnor i din virksomheden vil mange uheldige situationer kunne afværges.

PS.
Vil du sikre at din virksomheds data IKKE indgår i træningen af ChatGPT, og potentielt bliver delt med andre?

Så er det API-versionen af ChatGPT i skal bruge.

Med API-versionen kan i få en ChatGPT som er skræddersyet til præcis jeres formål. Den kan bygges sammen med de programmer i bruger til dagligt (Excel, Notion, LinkedIn, Instagram, mail osv.) og så deler den ikke jeres data med andre.

Andre indlæg

OpenAI fyrer Sam Altman

OpenAI: Det er blot 11 dage side Sam Altman stod foran hele verdens presse og præsenterede en Ai-udvikling uden sidestykke. Nu er han blevet fyret.

Læs mere »

Den er EKSPERT i jeres virksomhed

Få en Chatbot, bygget på ChatGPT 4, som er trænet på jeres data

Hør om mulighederne (og truslerne) ved AI

Book et foredrag eller en virksomheds-workshop, og bliv klogere på hvordan I kan bruge kunstig intelligens i jeres virksomhed